Probeer in ieder geval eens een Thaise massage en laat je in Thailand zo vaak mogelijk masseren. Voor de prijs moet je het zeker niet laten. Je herleeft van een massage na een drukke dag in Bangkok. Aan het strand krijg je er ook nog het heerlijke strandgevoel bij. Je betaalt ergens iets tussen de €3 en de €10 voor een uur. Standaard kost een Thai- of voet massage in een massagesalon 250 Baht (€ 5).

Soorten massage:

Traditionele Thaise Massage

De traditionele Thaise massage is een drukpunt massage. Het is geen zachte streelbedoening zoals veel mensen zich voorstellen bij massage. Bij de betere huizen (zoals bij de Wat Po massageschool) krijg je vooraf de vraag "soft-medium or hard". Je houdt je kleren aan of zult gevraagd worden een soort wijde broek aan te trekken in plaats van je gewone broek. Tijdens een traditionele Thaise massage wordt je lichaam nagenoeg volledig onder handen genomen. De masseurs (m/v) laten je regelmatig even de adem kwijt geraden tijdens het plooien van je lichaam in alle mogelijk houdingen. Geen zorgen maken tijdens de massage, ja het kan even pijn doen, maar na het uur massage voel je je wel als herboren.

Voetmassage

De voetmassage is een heerlijke manier om te ontspannen. Eerst worden je voeten gewassen, netjes afgedroogd en dan beginnen de vaardige vingertjes jje voeten, kuiten en been te bewerken. Sommigen gebruiken bovenop de heerlijke massage een soort muntbalsam waardoor je voeten nadien nog lichter zijn. Je zweeft gewoon over de straatstenen.

Oil massage

Dit soort massage komt al dichter in de buurt van wat "westerlingen" kennen als massage. Je ligt enkel met slip gekleed op de tafel. Je lichaam wordt ingeolied en op een paar vierkante centimeter na, is na een uur je hele lichaam behandeld. Een heerlijk gevoel... Maar let op met de "meer dan massage". Kies zorgvuldig het salon en zie de tips.

Herbal massage

Dit is een variante op de Thaise massage, waarbij na een half uur massage ook warme compressen met kruiden over de huid gewreven worden.

Opletten voor de "meer dan massage"

Niet iedereen gaat voor de massage er zijn ook andere dingen die kunnen gedaan worden met je lichaam ;-). Vooral bij de Oil massage gaat het vrij dicht naar "body to body". In een ernstig massagesalon is er geen probleem. Maar als je ingaat op de aanbiedingen op straat pas dan toch op. Voor je het weet zit je eigenlijk in een bordeel.

Tip: probeer eerst even een voetmassage en bekijk de reactie en wat ze doen tijdens de voetmassage. (bij een voetmassage gaan hun handen vaak ook tot in je liezen, dat is geen probleem, is deel van de normale procedure). Bordelen bieden meestal geen voetmassage aan en zullen proberen je een andere soort massage aan te smeren of toch even proberen .

Deze site werkt enkel correct met cookies. Door gebruik te maken van onze website en diensten, aanvaard je het plaatsen van deze cookies op je computer.